Yleistä

Kuljetko kamera mukana kaikkialla?

Tai katseletko ympärillä olevaa ”sillä silmällä”, suunnittelet mielessäsi hyviä kuvakulmia ja asetelmia kun osut kohdalle johonkin erityiseen tai tuiki tavalliseen, joka kuitenkin saa silmäsi loistamaan ja linssin huuruun. Jos näin, olet erittäin tervetullut liittymään kameraseuraan ja jakamaan harrastuksesi meidän muiden alasta innostuneiden kanssa.

Ei tarvitse olla mestarikuvaaja tai superkuvaaja liittyäkseen seuraamme, kaikki ovat tervetulleita sikäli mikäli kuvaus innostaa. Vaikkei vielä omistaisi kameraakaan, mutta harrastus kiinnostaa, voi liittyä joukkoomme. Seuralaisilta saa vinkkejä ja neuvoja kamerahankintaa tai vaihtoakin ajatellen.

Seuran harrastustoiminta on jatkunut jo lähes 50 vuotta ja se kokemus sekä tieto/taito mikä vanhemmilla seuran jäsenillä on jakaa nuorempien ja uusien jäsenien kanssa on valtava.

Kaikkien jäsenien innostus kuvaamiseen ja kuvaustekniikan kehityksen seuraaminen yhdistää meitä kaikkia.Seurasta löytyy sekä perinteisen järjestelmäkameran ystäviä että digikuvaajia, mutta kaikki toimimme sulassa sovussa. Vaikka joskus innostummekin puolustamaan omia näkemyksiämme, pääsemme kuitenkin kaikki samaan lopputulokseen – hetkeen, joka on ikuistettu filmille tai muistikortille. Olkoon sitten digi-, paperi- tai vaikkapa diakuva, tallentuu kuvaajan haluama näkemys meille muillekin ihmeteltäväksi ja ihailtavaksi.

Kuva: Joni Ylönen

Toiminta

Toimintamme kokouspaikkana on Kuvaranta Maaherrankatu 1:ssä, eli entiset käsityöpajan tilat vanhan kirjaston vieressä. Seurassa on aktiivinen joukko, joka osallistuu kerhon toimintaan ja tapaamisiin, ja toivoisimmekin saavamme kerhoon mukaan uusia ja aktiivisia henkilöitä.

Seuralla on oma jäsenkirje, joka ilmestyy kerran tai kaksi kertaa vuodessa ja siinä ilmoitetaan sekä kevät- että syyskauden tapaamisten aiheet ja päivämäärät.

Kameraseura kokoontuu lukuun ottamatta kesäkuukausia joka kuukauden toisena torstaina klo 18:00. Kokoontumiset ovat hyvinkin vapaamuotoisia ja iloista puheensorinaa riittääkin pari-kolmetuntisen tapaamisen alusta loppuun.

Kokoontumisissa katsellaan jäsenistön kuvasatoa tai sitten jonkun tietyn kerholaisen tai kerholaisten ottamia valokuvia, kommentoidaan ja keskustellaan niistä. Joskus taas pidetään kuukauden kuvakilpailu jossa sarjoina ovat käsittelemättömät ja muokatut digikuvat. Pikkujoulut pidetään perinteisesti Joulukuun kuukausikokoontumisena ja silloin on glögin ja piparin vuoro.

Kuva: Pentti Pitkälahti

Retket

Kuvausretkiä järjestämme myös mahdollisuuksien mukaan niin lähelle kuin kauaskin. Matkustus on järjestetty yleensä kimppakyydein.

Kuva: Heikki Pulkkinen